Bemutatja

Menstruálok!
De azért szeretkezünk…?

Life.hu2018.11.16

A menstruáció idején vajon csupán a kedvünk hiánya a gátja a szexuális együttléteknek, avagy higiéniai okokból nem szeretkezünk ezeken a napokon? Utánajártunk!

Veled is előfordult már, hogy a menzesz idején vagy éppen az azt megelőző napokon jobban kívántad a szexet, mint máskor? Nem vagy ezzel egyedül! A megváltozott hormonszint illetve az alhasi vérbőség az oka annak, ha ilyenkor megnövekedik a libidód.

FORRÁS: Shutterstock

Igen vagy inkább ne?

Jó hír, hogy ilyenkor sem kell lemondanod az együttlétekről, mindössze egy picivel több odafigyelést igényel részedről a dolog. A szexuális együttlétek előtt feltétlenül zuhanyozz le, mert a női szervezet ezeken a napokon a szokásosnál is fogékonyabb a fertőzésekre. A vérzés idején a méhszáj ugyanis enyhén nyitott, így a kórokozók könnyebben feljuthatnak a kismedencei hasüregbe. Az aktust megelőző tisztálkodással a szervezetből távozó, és a bőrredők között esetleg megbújó – egyébként kellemetlen szagokat is okozó – vér- és izzadtságcseppeket is maradéktalanul eltávolíthatod.

Óvszerrel vagy nélküle?

Az említett fertőzések elkerülése végett érdemes ilyenkor óvszert használni még akkor is, ha a pároddal már jó ideje együtt vagytok. Ráadásul, más okból sem árt az óvatosság: ugyan a menzesz néhány napja alatt kevés az esély a teherbeesésre, ettől még bármikor megtörténhet! Így ha még nem döntöttetek közösen a családalapításról, gyermekvállalásról, akkor semmiképpen ne feledkezzetek meg a gumióvszerről!

FORRÁS: Shutterstock

Nem mindenki bírja a vér látványát!

Sok férfi idegenkedik a vér látványától és esze ágában sincs ezeken a napokon szexre csábítani. Pedig a menzesz ideje alatt, az együttlétek során sajnos szinte elkerülhetetlen, hogy némi vér kerüljön a partnered kezére, hímvesszőjére, illetve természetesen a lepedőre is. Ha a párod nem bírja a vér látványát, inkább ne kísérletezzetek ezeken a napokon – annak semmi értelme, hogy hosszú távon elvedd a kedvét a szextől. Ha úgy érzitek, hogy a menzesz idején történő szex nem nektek való, nyugodtan kényeztethetitek egymást más módon is – a pettingelés vagy orális kényeztetés alkalmával, ha tampont használsz, garantáltan nem fogjátok olyan testnedvekkel szembe találni magatokat, amelyekkel nem szeretnétek szex közben találkozni.

FORRÁS: Shutterstock

Orvosi szempontok

Ma már teljességgel biztosan állítják: a menstruáció ideje alatti nemi életnek semmiféle káros hatása nincs a női szervezetre, sőt! Az ebben az időszakban végzett lepedőakrobatika csökkenti a PMS, azaz a premenstruációs szindróma tüneteit, az átélt orgazmus pedig a „boldogsághormonnak” is nevezett endrofin felszabadulása okán csökkenti az alhasi fájdalmat, illetve elviselhetőbbé teszi azt.

Hogyan éled meg
a nőiességed?

Töltsd ki a tesztet és nézd meg
személyre szóló értékelésedet!

Kitöltöm a tesztet

Kapcsolódó cikkek

Látogass vissza a pár naponta frissülő tartalmakért!