Bemutatja

3+1 alkalmazás
– a nyugodt alvásért

Life.hu2018.10.12

Az, hogy mennyire fontos a pihentető, kiegyensúlyozott alvás, nem kérdés. Szerencsére manapság már egyre több okostelefonos alkalmazás áll a rendelkezésünkre annak érdekében, hogy az alvás és ébredés minden pillanata tökéletes legyen.

Beddit Sleep Monitor: Elárulja, mit kell tenned a jó alvásértAz alkalmazás alvás közben nyomon követi a pulzusszámot, a légzés ritmusát, az éjjeli forgolódásokat, figyeli a horkolást, és a hálószoba zajszintjét. A matracra helyezett telefon az elindított alkalmazáson keresztül gyűjti a fenti adatokat, majd kielemzi az éjszakai alvás minőségét. És ez még nem minden: tanácsokat is ad, hogyan javíthatunk az alvásunkon. A módszer a szív és a tüdő működésének mérési módszerén, az úgynevezett ballisztokardiográfián (BKG) alapul. A légzés és a szívverés által okozott apró mozdulatokat érzékeli, és ezeket alakítja át hasznos alvási és egészségügyi információkká.

FORRÁS: Shutterstock

Sleep Cycle: a lehetetlent is megígéri

A telefon mozgásérzékelő rendszerét, gyorsulásmérőjét és mikrofonját használva az alkalmazás minden alvás közbeni rezdülésünket észleli és rögzíti, melyek alapján képes megállapítani, hogy mikor mely alvásszakaszban járunk, például mikor köszönt be az alvásunk során az álmokat hozó REM-szakasz. Ezentúl ez az alkalmazás friss és üde ébredést is ígér, mivel a méréseknek köszönhetően egy olyan időpontot választ az ébresztésre, amikor éppen a legkipihentebben kelhetünk fel. Ébredés után pedig vissza is nézhetjük a teljes éjszakánkat: grafikon mutatja az alvásstatisztikát, vagyis azt, hogy milyen hosszúak voltak a különböző alvási fázisok, illetve mennyire volt jó az alvásunk minősége. Kezelése egyszerű: töltőre kell tennünk az okostelefonunkat, majd képernyővel lefelé fordítva, a matracunk szélére kell helyeznünk alvás előtt.

Sleepzy: tervezz meg mindent

Ez az okostelefonra letölthető alkalmazás egy nyugtató zenével elaltat, majd egész éjjel figyeli a légzést, és a pulzusszámot. Reggel abban a ciklusban jelez, amikor a legkipihentebben ébredhetünk fel, majd különböző statisztikákat készít az éjszakákról. Ebből pedig megtudhatjuk hogyan, mikor, milyen fázisban aludtunk.

FORRÁS: Shutterstock

+1 Relax Molodies: csak nyugalom!

Ha a te agyad sem tud igazán leállni bármilyen fáradtan is zuhantál ágyba, ezt az alkalmazást neked találták ki. Nyugtató, altató zenék közül választhatsz, sőt, akár mixelhetsz is magadnak egy olyat, ami csak a tiéd. Kapcsold be, feküdj le, lazíts, és hagyd, hogy álomba szenderülj.

Hogyan éled meg
a nőiességed?

Töltsd ki a tesztet és nézd meg
személyre szóló értékelésedet!

Kitöltöm a tesztet

Kapcsolódó cikkek

Látogass vissza a pár naponta frissülő tartalmakért!