Bemutatja

23 kilót fogyott, és kilábalt
a depresszióból

Life.hu2018.07.19.

Hogy milyen szoros kapcsolatban van egymással az elme és a test? A fiatal lány, Jaz Jackson akkor tudott talpra állni, amikor szembesült vele, hogy érzelmi evő. Ismerd meg a történetét!

Jaz Jackson / FORRÁS: JAZ JACKSON

„Évek óta depresszióval küzdöttem. Klinikai depresszióval és szorongással diagnosztizáltak 2012-ben. A helyzet 2016-ban fordult igazán rosszra, amikor véget ért a párkapcsolatom. Ekkor kezdtem az evést egyfajta menedékként használni. Semmire nem mondtam nemet, jöhetett minden, amit megkívántam. Talán mondanom sem kell, hogy rengeteg gyorsételt ettem, és talán még annál is többet nassoltam.

Aztán jött egy pont, amikor nagyon elkeseredtem a súlygyarapodás miatt. 90 kiló voltam a 157 cm-es magasságomhoz, ami nem kevés. Ekkor próbáltam ki az úgynevezett limonádédiétát, aminek annyi a lényege, hogy 15 napig csak vízben elkevert juharszirupot, citromlevet és cayenne borsot fogyasztottam. Először jól működött, de amikor leálltam vele, szinte azonnal visszajöttek a leadott kilók. Mai szememmel már látom, hogy ennek semmi értelme nem volt, hiszen nem tanultam el belőle egészséges étkezési szokásokat.

Úgy éreztem, hogy radikálisabb változásra van szükségem, ki kell lépnem a komfortzónámból, ahhoz, hogy visszanyerjem a mentális és testi egészségemet, ekkor ugyanis már rájöttem, hogy érzelmi evő vagyok. Habár korábban azt éreztem, hogy semmi pénzért nem lépnék be egy edzőterembe, kerestem egy olyan személyi edzőt, aki táplálkozási szakemberként is tanácsokat tud adni. Az első egyébként az volt, hogy iktassam ki az étrendemből a finomított szénhidrátot, így a cukros, fehér lisztes ételeket, és persze a cukrozott üdítőket is. Folyamatosan nyomon követtük az étkezéseimet, és az üres kalóriákat mind kiiktattuk. Végül napi öt étkezésre álltam be, odafigyelve a magas fehérjetartalomra. Szombatonként tartottam egy csalóétkezést.

„Az első egyébként az volt, hogy iktassam ki az étrendemből a finomított szénhidrátot ”FORRÁS: JAZ JACKSON

Két hónap alatt öt kilót fogytam az új étrenddel, ami mellé természetesen az edzéseket is beiktattam. Heti hat alkalommal sportoltam, egyenlő arányban kardiós és súlyzós edzéseket is csináltunk. A személyi edzőmmel nagyon jól ment a munka, rendszeresen új kihívások elé állított. Miután 18 kilót leadtam, a fogyásnál sokkal fontosabb lett számomra az izomépítés.

„Heti hat alkalommal sportoltam, egyenlő arányban kardiós és súlyzós edzéseket is csináltunk”FORRÁS: JAZ JACKSON

Soha többet nem akarok abba a helyzetbe kerülni, mint ahonnan elindultam, és ezért mindent meg is teszek. A legjobb az egészben, hogy már nem esik nehezemre, életmóddá vált. Ami azonban a legjobb volt a fogyásban, annak semmi köze nincs a mérleghez, habár a mínusz 23 kilóra is büszke vagyok. A legnagyobb boldogságom mégis az, hogy fejben újra rendben vagyok, visszanyertem a mentális egészségemet. Hihetetlen érzés, hogy ma már másoknak is segíthetek ebben, elindítottam ugyanis egy blogot és Instagram-oldalt, ahol egészséges életmóddal kapcsolatban adok tanácsokat. Hiszen ha egészség van, minden van."

„Habár a mínusz 23 kilóra is büszke vagyok, a legnagyobb boldogságom mégis az, hogy fejben újra rendben vagyok” FORRÁS: JAZ JACKSON

Hogyan éled meg
a nőiességed?

Töltsd ki a tesztet és nézd meg
személyre szóló értékelésedet!

Kitöltöm a tesztet

Kapcsolódó cikkek

Látogass vissza a pár naponta frissülő tartalmakért!